Adriana Fărcaș

Adriana Fărcaș, PhD. 

Adriana este membru fondator al Centrului de Resurse OFFA și face parte din consiliul director al asociației din anul 2011. Asistent social principal, Doctor în Sociologie,  membru al Registrului Național al Asistenților Sociali din România, formator acreditat, consilier dezvoltare personală, fost membru al General Social Care Council din UK, Adriana este listată în catalogul consultanților The Child Protection Hub for South East Europe și este psihoterapeut în formare.

Adriana are experiență de lucru și de cercetare în protecția copilului, având roluri de manager de caz, supervizor și manager de programe sau echipe, în România și Marea Britanie. A dobândit competențe în evaluarea nevoilor copiilor și a abilităților parentale, în intervenția în familie, munca unu la unu cu copiii și cu părinții, fiind formată în abordarea sistemică de evaluare și intervenție – Framework for the Assessment of Children in Need.

În cadrul Centrului de Resurse OFFA, Adriana se ocupă de coordonarea programelor derulate de asociație și, alături de colegi și colaboratori, concepe și implementează programe de formare și dezvoltare profesională continuă pentru profesioniștii din serviciile sociale publice sau nonguvernamentale și pentru profesioniștii care prin natura meseriei lor intră în contact cu copiii. Totodată, Adriana a transferat experiența ei de lucru cu copiii și familiile în cadrul ședințelor de consiliere de grup, parentale sau individuale, pe care le oferă în cadrul OFFA.

Programele de dezvoltare de abilități de protecție a copiilor pentru părinți, cadre didactice și copii sunt țintite pe fenomenele: abuz, bullying și siguranța copiilor. Ședințele de lucru individual cu copilul pe care le oferă sunt planuri de intervenție individualizată pe nevoile lor de dezvoltare emoțională și relațională și privesc intervenția individualizată în vederea facilitării autocunoașterii, dezvoltării personale, a gestionării conflictelor, a emoțiilor, a relației cu părinții dar și în vederea creșterii abilităților de protecție și de siguranță, a strategiilor de a face față bullying-ului și a altor tipuri de conflicte. Adriana lucrează și cu părinții în vederea identificării resurselor și a creșterii capacității lor parentale de a răspunde nevoilor copiilor lor, în cadrul ședințelor de consiliere  parentală.

Profilul profesional:

Membru al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI), psihoterapeut în formare

Consilier pentru dezvoltare personală acreditat ANC

Formator acreditat ANC

Doctor în Sociologie

Master în Administrarea Afacerilor

Asistent Social Principal – CNASR

Contact:

e-mail: centrulderesurse.offa@yahoo.com

tel:  0741104803