Adriana Fărcaș

Adriana Fărcaș, PhD. 

Adriana este membru fondator al Centrului de Resurse OFFA și face parte din consiliul director al asociației din anul 2011. Asistent social principal, doctor în sociologie, membru al Registrului Național al Asistenților Sociali din România, formator acreditat ANC, consilier dezvoltare personală adulți și copii, fost membru al General Social Care Council din UK, Adriana este listată în catalogul consultanților The Child Protection Hub for South East Europe și este psihoterapeut în formare.

Adriana are experiență de lucru și de cercetare în protecția copilului, având roluri de manager de caz, supervizor și manager de programe sau echipe în România și Marea Britanie. A dobândit competențe în evaluarea nevoilor copiilor și a abilităților parentale, în intervenția în familie, munca unu la unu cu copiii și cu părinții.

În cadrul Centrului de Resurse OFFA, Adriana se ocupă de coordonarea programelor derulate de asociație și, alături de colegi și colaboratori, concepe și implementează programe de formare și dezvoltare profesională continuă pentru profesioniștii din serviciile sociale publice sau nonguvernamentale și pentru profesioniștii care prin natura meseriei lor intră în contact cu copiii.

De asemenea, Adriana a dezvoltat si implementat programe de dezvoltare de abilități de protecție a copiilor pentru părinți, cadre didactice și copii, țintite pe fenomenul de bullying și pe siguranța copiilor. Atelierele de lucru individual pe care le facilitează cu copiii, sunt planuri de intervenție individualizată pe nevoile lor de dezvoltare și privesc intervenția individualizată în vederea gestionării conflictelor, a emoțiilor, a relației cu părinții, în vederea creșterii abilităților de protecție și de siguranță, a strategiilor de a face față bullying-ului și a altor tipuri de conflicte. Adriana lucrează și cu părinții în vederea creșterii capacității parentale de a răspunde nevoilor copiilor lor.