Training · Uncategorized

Cum prevenim și combatem bullying-ul?

5899D0DF-1910-4C08-A423-81EDE829AFA6Bullying-ul este din ce în ce mai problematic în rândul copiilor de orice vârstă și, chiar dacă este greu de crezut, pune probleme atât copiilor cât și adulților, începând cu primii ani de colectivitate.

Deși nu este nou, fenomenul este încă dificil de identificat și mai ales de prevenit, datorită miturilor și stereotipiilor și datorită lipsei de cunoștințe clare, ancorate în date empirice, dar și a deprinderilor practice de lucru cu copiii,  atât de necesare prevenirii și combaterii eficiente a acestui fenomen.

Datorită apariției încă de la vârste fragede, deseori bullying-ul este trecut cu vederea și ignorat, în speranța că va trece de la sine, odată cu creșterea copiilor sau, mai grav, este acceptat ca fiind parte din etapa de dezvoltare firească a preșcolarului sau a școlarului. Efectele acestui comportament, atât asupra victimei și a agresorului cât și asupra copiilor care sunt martori la comportamentele abuzive, sunt grave și pot fi devastatoare. Bullying-ul este o triadă, ce lovește și în copiii neimplicați direct. Prin urmare, prevenția și intervenția în cazurile de bullying nu este doar necesară ci și obligatorie, facând parte din răspunderea noastră de profesioniști care lucrează cu copiii, răspunderea de a-i proteja pe cei pe care îi educăm și de a-i echipa cu abilități de apărare în fața acestui fenomen.

În acest sens, echipa OFFA, formată din psihoterapeuți, psihologi și asistenți sociali,  cu experiență de lucru cu copii, părinți și cu profesioniștii care prin natura meseriei lor intră în contact cu copiii,  a dezvoltat un program de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice, util în dezvoltarea de abilități practice de prevenție și intervenție în cazurile de bullying prin aplicarea tehnicilor de management eficient al clasei.

Pentru detalii și oferte de training personalizate pentru colectivul dumneavoastră, ne puteți contacta la:

e-mail: centrulderesurse.offa@yahoo.com telefon: +40741104803.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s